REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třená mramorová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika z receptářů našich babiček. Dvoubarevná bábovka z polohrubé mouky, vajec, margarínu, cukru, kakaa a vlažného mléka.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
320 gcukru
140 gmargarínu
250 mlvlažného mléka
2 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
2 lžícevody
2 lžícekakaa
moučkový cukr
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
bábovková forma

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh
2. V druhé nádobě utřeme žloutky s cukrem, 2 lžícemi vody a postupně přidáváme změklý margarín, střídavě také vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Nakonec do hladké hmoty opatrně vešleháme tuhý sníh z bílků
4. Část těsta, asi jednu třetinu, oddělíme do jiné misky a smícháme ho s kakaem
5. Do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku vkládáme střídavě světlé a tmavé těsto
6. Povrch vyrovnáme a dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 160 °C a pečeme zhruba 50-60 minut
7. Po částečném zchladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme ji moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy