Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tradiční rybí polévka

Rybí polévka ze zbytků kapra, dochucená pepřem, novým kořením, česnekem, cibulí, muškátovým oříškem, s vložkou orestované žemle.

Ingredience:
hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 ghladké mouky
30 gmásla
2 ksstroužky česneku
1 ksmuškátového oříšku
1/2 kscibule
několik kuliček nového
kořeni
několik kuliček pepře
petrželka
voda
sůl
Na žemlovou vložku:
20 gmásla
1 ksžemle

Postup:

1. Dobře očištěnou hlavu bez žáber a očí spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, česnekem a cibulí a uvaříme téměř doměkka
2. Potom polévku přecedíme a maso obereme
3. Na tuku orestujeme na hrubší nudličky nastrouhanou zeleninu, zaprášíme moukou, dorůžova osmahneme, zalijeme procezeným vývarem a důkladně povaříme
4. Během varu přidáme rybí vnitřnosti (bez žlučového váčku!) 5. Do hotové polévky vložíme obrané maso, prohřejeme, polévku dle chuti přisolíme a dochutíme muškátovým oříškem
6. Do talířů rozdělíme petrželku a na nudličky nakrájenou orestovanou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.Příprava žemlí:Druhý den starou žemli nakrájíme na nudličky a v rozehřátém másle ji orestujeme dozlatova.

Poznámka:

Místo žemlové vložky můžeme dát brambory. Také jiné bílé ryby se hodí na přípravu této polévky, viz foto.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy