REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Totalitní „Kaťák“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

My starší a pokročilí jsme si ho dávali v restauracích po celém tehdejším Československu. K tomu hranolky a tatarská omáčka, to byla dobrota! :)


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gvepřové kýty
2 ksvětší barevné papriky
1 ksvětší cibule
voda nebo vývar
chilli koření
kečup
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, ty pak osolíme, okořeníme pepřem
  2. Na oleji na větší pánvi maso zprudka orestujeme téměř do měkka
  3. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a jadřinců zbavené, na proužky nakrájené papriky, za občasného promíchání necháme zeleninu změknout
  4. Nakonec pokrm mírně podlijeme vodou nebo vývarem, dochutíme kečupem, pepřem, chilli a solí
  5. Necháme krátce podusit, nejlépe pod pokličkou.
Doporučení:

V některých receptech se místo čerstvých paprik používalo lečo.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy