REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toskánské crostini

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravené, opečené a pak obložené plátky bílého chleba výborně chutnají se skleničkou bílého vína. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
350 gdrůbežích jater
8 ksplátků bílého chleba
3 ksfilátka ančoviček (nebo sardelová pasta)
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
2 lžícekapar
1 dlbílého vína
snítka rozmarýnu
pár lístků šalvěje
olivový olej
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek
2. Přidejte kousky očištěných jater, špetku soli a pepře a restujte asi 10 min, zalijte vínem a ještě chvíli restujte
3. Přidejte nasekané kapary a ančovičky, promíchejte a odstavte, pokud je směs příliš hustá, povolte trochou vývaru nebo rozehřátého másla
4. Připravte si plátky bílého chleba; potřete je lehce olivovým olejem a vložte pod gril a pečte z obou stran dozlatova
5. Crostini potřete směsí a ozdobte lístkem hladkolisté petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy