REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toskánská nadívaná rajčátka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento vynikající a sytý hlavní chod z rajčat naplněných masovou směsí a pak zapečených v troubě, podáváme teplý, s chlebem nebo rýží.


Ingredience:
8 ksvětších rajčat
300 gmletého masa
150 gpikantní klobásy (chorrizo, čabajská apod.)
3 ksstroužky česneku
2 ksbarevné papriky
1 ksvětší cibule
1 hrstnasekané petrželky a dalších bylinek
1 lžičkaoregana
1 lžičkatymiánu
1 hrstbylinek a naťová cibulka na ozdobení
trochu horké vody na podlití
SPAK Ďábelská omáčka
špetka drceného pepře
olej
sůl

Postup:

1. Rajčata omyjeme, zbavíme vršku a vydlabeme
2. Připravíme si náplň z mletého masa; na oleji zpěníme cibuli s drceným česnekem, přidáme mleté maso, směs restujeme asi 5 minut, pak přidáme dužinu z rajčat, nadrobno nasekaní bylinky, koření, nakrájené papriky a klobásu, osolíme, okořeníme a zamícháme
3. Nakonec vše zalijeme ďábelskou omáčkou a dusíme s občasným zamícháním asi 15 minut, hotové odstavíme a necháme chvilku vychladnout
4. Připravíme si zapékací misku, rajčata vyskládáme těsně vedle sebe, aby lépe stála, naplníme je směsí a poklademe vršky, zbylou směs můžeme trochu zředit horkou vodou a přidat na dno misky
5. Zapékáme na 200 °C asi 10-15 minut.

Poznámka:

Zdroj: Spak.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy