REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortilla Española

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilla Española neboli španělská omeleta je tradiční pokrm španělské kuchyně. Je to vlastně omeleta z vajíček, brambor a cibule.


Ingredience:
4-5 ksčerstvých vajíček
2-3 ksstředně velké brambory
1 ksstředně velké cibule
olivový olej
sůl

Postup:

1. Brambory oškrábeme a nakrájíme je na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Připravená brambory i s cibulí orestujeme na rozpáleném olivovém oleji
3. Vaječné bílky ušleháme do pěny, za stálého šlehání přidáme žloutky, výslednou hmotu přidáme k opečeným bramborům a cibuli, promícháme a necháme 10 minut mimo zdroj tepla, odpočinout
4. Směs rozprostřeme na rozehřátý olej, smažíme na co nejmenším ohni a pravidelně třeseme s pánví, aby nám tortilla nepřilnula
5. Až se omeleta lehce srazí, opatrně ji obrátíme na druhou stranu a smažíme další 2 minuty.

Doporučení:

Tortilla by měla mít zlatavou barvu, uvnitř by měla být vláčná.

Poznámka:

Španělská trotlilla existuje v mnoha variacích. Se salámem či jinou uzeninou, se zeleninou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy