REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tmavý prejt s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na tmavý zabijačkový prejt z bůčku, krve, rýže a koření.


Ingredience:
600 gbůčku
500 gkrve
400 grýže
100 gsádla
2 kssroužky česneku
1 kscibule
2 špetkymletého nového koření
mletý černý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Bůček vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a opražíme na sádle, zalijeme na prst vývarem a v troubě podusíme 3. Uvařený bůček umeleme, přidáme na sádle opraženou cibuli, potom krev a rýži
4. Vmícháme koření, utřený nebo prolisovaný česnek a osolíme
5. Zbylé sádlo rozehřejeme v pekáči, rozprostřeme do něj směs, navrchu ještě trochu sádlem pokapeme a upečeme v horké troubě (180 °C).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy