REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tikka pasta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodná pasta s univerzálním použitím. Recept pochází z Indie.


Ingredience:
Rozpis na cca 475 ml:
2 lžíceřímského kmínu
2 lžícesemínek koriandru
2 lžícesladké papriky
2 lžícevody
1 lžícegaram masaly
1 lžícemletého zázvoru
1,5 lžícečesnekového prášku (sušeného česneku)
2 lžičkymletého chilli
1/2 lžičkymleté kurkumy
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkasušené máty
1/4 lžičkysoli
150 mlrostlinného oleje
150 mlvinného octa
pár kapek červeného potravinářského barviva
pár kapek žlutého potravinářského barviva

Postup:

1. Umeleme koriandr a kmín na jemný prášek
2. Směs přendáme do mísy a přidáme ostatní koření, mátu, sůl a dobře vše zamícháme
3. Ke směsi přidáme citrónovou šťávu, obě barviva a vinný ocet
4. Přilijeme vodu (2 lžíce) a vymícháme hustou pastu
5. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání pastu pražíme 10 minut, nebo tak dlouho, dokud se voda nevstřebá (pasta je hotová, když se na povrchu objeví olej)
6. Necháme vychladnout, pak pastu přendáme do sklenice s uzávěrem.

Doporučení:

Skladujeme v lednici, po otevření vydrží 3-4 týdny.

Poznámka:

Recept na garam masalu najdete zde: Garam masala.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy