REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařeným těstoviny servírované s chutnou omáčkou z rozpuštěného sýra a dalších ingerdiencí.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
500 gtěstovin
300 ggorgonzoly
2 lžícezakysané smetany
2 lžíceoleje
1/8 lsmetany
mletý bílý pepř
sůl
bylinky na ozdobení
(šalvěj, libeček, bazalka …)

Postup:

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, tzv. na skus
2. Sýr nakrájíme na kostičky a na mírně rozpáleném oleji ho, za stálého míchání, rozpustíme
3. Přidáme obě smetany a směs povaříme cca 4 minuty
4. Omáčku dochutíme pepřem a solí
5. Těstoviny přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

Poznámka:

Gorgonzola – je snad nejznámějším italským reprezentantem plísňových sýrů. Od roku 1996 se smí pod jménem Gorgonzola prodávat pouze sýr pocházející z určitých oblastí Itálie (provincie Bergamo, Brescia, Cremona nebo Milán).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy