REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s rajčaty a fetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s rajčaty, podušené spolu s orestovanou cibulí a česnekem. Pokrm je zdobený čerstvě nasekanou petrželkou a kostkami sýra.


Ingredience:
300 gtěstovin (fusilli, pene)
200 gsýra Feta
800 gkonzervovaných rajčat
2 ksstroužky česneku
1 ksmalé cibulky
3 lžícečerstvé posekané petrželky
2 lžícerajčatového protlaku
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (držíme se návodu na obalu)
2. Očištěnou a na plátky pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji spolu s drceným česnekem
3. Přimícháme nasekaná konzervovaná rajčata a protlak, okořeníme pepřem a solí, necháme asi 10 minut probublávat, dokud nám směs nezhoustne
4. Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme nejlépe v cedníku a pak je přidáme do omáčky
5. Nakonec do směsi přidáme na kousky pokrájený sýr a petrželku, promícháme a ještě chvíli povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy