REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s pečenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená ochucená rajčátka, servírovaná s na skus uvařenými těstovinami ozdobenými lístky bazalky a parmazánem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
10 kscherry rajčátek
2 ksstroužky česneku
1 ksvětvička tymiánu
2 porcesušených těstovin
1 dlbílého vína
1 lžícecukru
pár bazalkových lístků
olivový olej
parmazán
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata rozpulte a naskládejte do malého pekáčku, posypte solí, cukrem a tymiánovými lístky, nakonec zakápněte olivovým olejem
2. Pečte v rozehřáté troubě při 190 °C asi 15 min
3. Ve velké pánvi rozehřejte na mírném ohni trochu olivového oleje a orestujte na něm plátky česneku, dobře hlídejte, aby česnek nezhořknul, přidejte pečená rajčata, zarestujte a zastříkněte vínem a okořeňte
4. Mezitím ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny, tak aby byly na skus, sceďte a trochu tekutiny z těstovin přidejte do omáčky, opět promíchejte
5. Nakonec těstoviny přidejte do omáčky, prohoďte s lístky bazalky a ihned sevírujte posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy