REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s houbami na italský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka inspirovaná italskou kuchyní. Jde o restované hříbky opečené spolu s česnekem a cibulí, pak chvíli podušené s rajčaty a kořením, servírované s těstovinami.


Ingredience:
300 ghříbků (hřib hnědý, smrkový, dubový)
1 konzerva (250 g)loupaných krájených rajčat
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícestrouhaného sýru Grana Padano
olivový olej
oregano
tymián
pepř
sůl
Na přílohu:
mírně osolená voda
těstoviny

Postup:
  1. Těstoviny uveříme tzv na skus (postupujte podle návodu na obalu), uvařené slijeme a necháme důkladně okapat
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celé nebo přepůlené hříbky, nakrájenou cibuli, plátky česneku, restujeme za občasného míchání 2-3 minuty
  3. Přidáme krájená rajčata i s nálevem, ochutíme oreganem, tymiánem, solí, pepřem, dusíme 10 minut
  4. Na talíř rozložíme uvařené těstoviny, přelijeme směsí, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou, nebo bazalkou a podáváme.
Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy