REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s opečeným lososem, nakrájenou cuketou, rajčátky, olivami, pomerančem, bazalkou a jogurtem, posypané nasekanou pažitkou.


Ingredience:
300 gtěstovin
200 gcukety
100 gmalých rajčátek
100 g čerstvého lososa
100 gvypeckovaných oliv
1 kspomeranče
1 ksbílého jogurtu
mletý pepř
čerstvá bazalka
čerstvá pažitka
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s trochou oleje, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Omytá rajčátka překrojíme, opláchnutou cuketu nakrájíme na kousky, dobře omytý pomeranč rozkrojíme na půl, z jedné půlky vymačkáme šťávu, druhou oloupeme a nakrájíme na menší kousky
3. Uvařené těstoviny promícháme s olivami, rajčátky, kousky pomeranče, jogurtem, pomerančovou šťávou a nadrobno nasekanou bazalkou
4. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji, vyndáme z pánve a na stejném oleji opečeme nakrájenou cuketu
5. Plátky lososa stočíme do roládek a spolu s opečenou cuketou přidáme do salátu, který posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.

Doporučení:

K přípravě tohoto salátu se hodí těstoviny penne, které mají tvar krátkých trubiček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy