REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na tortilly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilla (TORTILLAS), moučná placka z Mexika. Používá se jako příloha nebo součást mexických Tacos.


Ingredience:
450 ghladké mouky
85 gsádla nebo rostlinného tuku
200 mlteplé vody
1 lžícesoli

Postup:

1. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
2. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
3. Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
4. Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
5. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova (15 sekund z každé strany).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy