REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Topinky s hustou sýrovou omáčkou, obložené podušeným chřestem.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 ksobdélníkových topinek z bílého chleba
600 gčerstvého vařeného chřestu
(1 plechovka konzervovaného chřestu)
100 gtučné šunky
20 gmásla
1/8 lhusté sýrové omáčky
sůl
máslo na opečení topinek

Postup:

1. Připravené krajíčky bílého chleba po obou stranách pokapeme nebo slabě potřeme máslem, narovnáme na horký suchý plech a prudce je opečeme v předehřáté horké troubě po obou stranách dozlatova, nebo je opečeme v pánvi přímo na rozpáleném másle na každé straně dorůžova
2. Uvařený (konzervovaný) odkapaný chřest nakrájíme na tyčinky asi 6 cm dlouhé
3. V kastrolku rozpustíme máslo, dáme do něho nakrájený chřest, osolíme a trochu podusíme
4. Připravené horké topinky obložíme čtyřmi tyčinkami podušeného chřestu, přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme na kostičky nakrájenou tlustou šunkou.

Doporučení:

Obměna: Místo sýrové omáčky můžeme použít husté omáčky maltézské, při této změně tučnou šunku nahradíme šunkou libovou.

Poznámka:

Recept na sýrovou omáčku: Sýrová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy