REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí závitky s jablkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso nakrájené na plátky, plněné řapíkatým celerem, nastrouhaným jablkem a medem, zabalené do závitků a podušené doměkka.


Ingredience:
600 gtelecí kýty
50 gmásla
20 grozinek
20 gmandlí
2 lžíce medu
2 ksřapíků celeru
1 ksjablka
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou telecí kýtu nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme. osolíme a opepříme
2. Řapíkatý celer dobře opláchneme, nakrájíme na nudličky a omyté, osušené, jádřince zbavené jablko nastrouháme nahrubo i se slupkou
3. Na každý plátek masa rozložíme nudličky celeru, nastrouhané jablko, zakapeme lžící medu, zabalíme, upevníme párátkem a na rozehřátém másle s olejem zprudka ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody, přidáme zbylou lžíci medu a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka
4. Do šťávy nakonec přisypeme omyté rozinky, nasekané mandle, vše promícháme a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy