REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí řízek s bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí řízek obalený v mouce, vajíčku a strouhance smíchané s tymiánem, usmažené dozlatova, podávané s bramborovým salátem.


Ingredience:
4 kstelecích řízků
3 ksvajec
150 gstrouhanky
hladká mouka na obalení
nasekaný čerstvý tymián
olej na smažení
skrojky citronu k podávání
mletý pepř
sůl
Na salát:
800 gbrambor
150 gmajonézy
2 ksjarní cibulky
1 ksmalé sklenice nakládaných okurek
1 lžícenasekané pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si uděláme salát: Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky
2. Dáme do mísy, přidáme majonézu, na drobno nasekanou pažitku, na tenko nakrájené jarní cibulky, okapané, na kolečka nakrájené okurky, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice
3. Očištěné, opláchnuté, osušené řízky zlehka naklepeme, po obou stranách dobře osolíme a opepříme
4. Obalujeme je nejdříve v hladké mouce, pak protáhneme v lehce našlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance promíchané s nahrubo nasekaným tymiánem
5. Řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje po obou stranách dozlatova
6. Podáváme s bramborovým salátem a skrojky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy