REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí polévka s houbovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kořenové zeleniny, hrášku, telecího masa a koření, servírovaná s houbovými knedlíčky.


Ingredience:
300 g telecího masa
200 ghub
100 gceleru
50 ghrášku
100 mlsmetany
3 lžícehladké mouky
2 lžícestrouhanky
2 lžícemásla
1 kskarotky
1 ks petržele
1 ksvejce
majoránka
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Telecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu na menší kousky, pak ji společně s masem i hráškem nasypeme do osolené vody a 30 minut povaříme, až je maso měkké
2. Ze dvou lžic mouky a 1 lžíce másla uděláme světlou jíšku, kterou zahustíme připravený polévkový základ, necháme provařit, dochutíme troškou kmínu, solí, špetkou majoránky a zjemníme smetanou
3. Očištěné houby nakrájíme nadrobno, orestujeme na zbylém másle, vychladlé promícháme s rozklepnutým vejcem, strouhankou a zbylou hladkou moukou
4. Houbovou hmotu dobře prohněteme, vytvoříme z ní středně velké knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 8 minut a uvařené knedlíčky přidáme do hotové polévky, prohřejeme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy