REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí nudličky s ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso nakrájené na nudličky, opečené s nakrájenou paprikou, ananasem, cibulí, cuketou, čínským zelím a sójovými klíčky, osolené, opepřené, dochucené sójovou omáčkou a sherry.


Ingredience:
300 gtelecích řízků
200 g čínského zelí
200 g ananasu
150 gcukety
60 g sójových klíčků v konzervě
4 lžícesuchého sherry nebo suchého bílého vína
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceškrobové moučky
1 lžíceoleje
1 ksčervené papriky
1 kscibule
1 ksmrkve
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, podle chuti osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce
2. Očištěný ananas nakrájíme na jemné proužky, papriku zbavenou semínek na nudličky, oškrábanou mrkev na kolečka, oloupanou cibuli na menší kousky, omytou cuketu i očištěné čínské zelí na nudličky, klíčky přecedíme a necháme okapat
3. Na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme, přidáme zeleninu a za stálého míchání opečeme, zlehka vmícháme ananas i klíčky, vše ještě krátce orestujeme, osolíme, opepříme, dochutíme sherry nebo vínem, sójovou omáčkou a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy