REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí medailonky s telecími játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z plátků telecí kýty a telecích jater, ty zprudka orestované na pánvi na oleji, servírované spolu s plátky anglické slaniny, celými žampiony a kroužky cibule orestovanými ve výpeku po mase.


Ingredience:
600 gtelecí kýty
300 gtelecích jater
100 gžampionů
50 ganglické slaniny
drcený pepř
mořská sůl
olej

Postup:

1. Telecí kýtu nakrájíme na malé medailonky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme
2. Játra odblaníme, nakrájíme na tenké plátky
3. V rozpáleném oleji, opečeme medailonky z každé strany 5 minut a dáme stranou
4. Játra opečeme z každé strany 3 minuty, odložíme také stranou
5. Do šťávy po smažení masa vložíme plátky anglické slaniny, celé žampiony, kroužky cibule, krátce orestujeme
6. Na talíře rozložíme 2 plátky medailonků, plátek jater, přidáme orestované žampiony s cibulí, plátek slaniny, posypeme mořskou solí, drceným pepřem.

Doporučení:

Podáváme například se šťouchanými brambory a dušenou kukuřicí s červenou paprikou a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy