REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí ledvinky s bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené brambory se špenátem a sýrem, servírované s ledvinkami podušenými na cibulce.


Ingredience:
500 gtelecích ledvinek
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 ksvelká cibule
voda
ocet
sůl
Na gratinované brambory:
800 gbrambor
300 gšpenátových listů + horká voda
150 gtvrdého sýra
100 gmásla
máslo na vymazání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, špenát spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat
2. Do zapékací misky vymazané máslem střídavě rozložíme nakrájené brambory, špenát a na jemno nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme, zalijeme rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 60 minut
3. Mezitím ledvinky důkladně očistíme, zalijeme vroucí vodou s kapkou octa, pak je scedíme a opláchneme studenou vodou
4. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky, orestujeme je, zaprášíme hladkou moukou, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka (asi 40 minut)
5. Podáváme s gratinovanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy