REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí houbové steaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky kýty podávané s omáčkou z hub, vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gtelecí kýty
100 ghub
100 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžičkanasekané petrželky
2 ksrajčat
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dozlatova, pak steaky vyjmeme a uchováme v teple
2. Do výpeku přidáme bílé víno, krátce provaříme, přisypeme očištěné, na kousky nakrájené houby a dusíme doměkka, ke konci dušení přidáme nakrájená rajčata dochutíme solí i pepřem, nakonec vše zasypeme na jemno nasekanou petrželkou a prohřejeme
3. Telecí steaky přendáme na talíře, přelijeme připravenou houbovou omáčkou a servírujeme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy