REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarský biftek servírovaný namíchaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když se v minulosti v hospodách podával mletý tatarský biftek neochucený, naservírovaný s miskami, ve kterých byly suroviny k dochucení a každý host si tataráček dochutil podle sebe, někdo má raději, když dostane naservírovaný již hotový a dobře dochucený tatarák, pěkně odleželý.


Ingredience:
500 gpravé hovězí svíčkové nebo pěkné hovězí zadní
4 vrchovaté lžícekečupu
3 vrchovaté lžíceplnotučné hořčice
1-2 ploché lžícenejlépe hrubozrnné soli
2 vrchovaté lžičkyčerstvě podrceného černého pepře
2 vrchovaté lžičkymleté sladké červené papriky
2 lžičkyworcesterské omáčky
2 ksvaječné žloutky z čerstvých vajíček
2 ksstředně velké cibule
chlebové topinky a česnek s kolečky cibule k servírování

Postup:

1. Maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, spolu s cibulí a česnekem pomeleme na masovém strojku 1 až 2x (kdo chce, může maso po staru naškrábat nožem, ale je to velká dřina!)
2. Maso osolíme, okořeníme čerstvě podrceným pepřem, dochutíme syrovými vaječnými žloutky, mletou paprikou, worcesterskou omáčkou, kečupem a plnotučnou hořčicí
3. Důkledně vše promícháme, tatarák necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet v uzavíratelné dóze nebo v misce zabalené v potravinářské fólii
4. Před servírováním, na sucho, nebo i v oleji usmažíme topinky z půlek chleba, ty podáváme spolu s tatarákem, oloupanými stroužky česneku a kolečky cibule.

Doporučení:

Na stůl nezapomeneme postavit solničku a pepřenku. Druhý den je třeba tatarský biftek opět promíchat, ochutnat a případně doladit chutě, většinou stačí jen mírně dosolit. Další vhodné suroviny na dochucení tatarského bifteku jsou: tabasco, cayenský pepř, chilli, kapari …

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy