REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Taskebab

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky telecího masa orestované s cibulí a pak podušené s vínem a rajčatovým protlakem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gtelecího masa
250 gcibule
50 gmásla
1 ksrajčete
nebo 1 lžička rajčatového protlaku
1 dlbílého vína
1/2 lžičkyhladké mouky
bobkový list
petrželová nať
mletá sladká papríka
tymián
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na plátky
2. Dáme vše na rozehřáté máslo a dusíme pod pokličkou na mírném ohni
3. Po chvíli přidáme na malé kousky nakrájené rajče (nebo rajčatový protlak), koření, sůl, půl šálku horké vody a dusíme téměř doměkka
4. Hladkou mouku rozmícháme ve víně, přidáme k masu a vše dopečeme v troubě při 190 °C doměkka
5. Hotové jídlo posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Doporučení:

– Příloha: Bramborová kaše a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy