Maďarské těstoviny promíchané s podušenými houbami, klobáskou a kysaným zelím.
Ingredience:
300 g | tarhoní |
300 g | hříbků |
150 g | kyselého zelí |
2 ks | nožičky maďarské klobásy |
1 ks | cibule |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, klobásu a hřiby, opečeme dozlatova
2. Přidáme zelí a pokrm dusíme až zelí změkne
3. Tarhoně uvaříme ve slané vodě, když budou hotové, propláchneme studenou vodou, okapané promícháme s houbami, zelím a klobásou
4. Směs ochutíme pepřem a solí a ještě 5 minut vše prohřejeme.
Tarhoně – Tarhoně jsou maďarská příloha z mouky vejce a vody. V Maďarsku se podávají třeba k leču, guláši promíchaném se zelím, nebo je podávají jako zavářku do polévek. Tarhoně se dají koupit v obchodě ve tvaru kuliček nebo hoblinek.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek