REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tarator

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená polévka ze salátových okurek, kysaného mléka (smetany) a jogurtu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1/4 lkysaného mléka (smetany)
2 ksbílé jogurty
3 ksstroužky česneku
600 gsalátových okurek
2 lžícejemně nasekaného kopru
2 lžíceoleje
jádra z vlašských ořechů (nejsou podmínkou)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jogurty rozšleháme s kysaným mlékem (smetanou)
2. Přidáme mletý pepř, česnek rozetřený se solí a za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej
3. Potom vmícháme oloupané, jemně nastrouhané okurky, kopr a vychladíme
4. Krátce před podáváním posypeme polévku nadrobno nakrájenými ořechovými jádry
5. Do polévky můžeme také přidat kostky ledu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy