REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová terina s ořechy a meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve Francii co dům, to recept na terinu (francouzsky – terrinu). Tato terina se připravuje z několika druhů sýrů, nasekaných lískových a vlašských ořechů, medu a sušených meruněk.


Ingredience:
375 gzralého tučného sýra s modrou plísní bez kůrky nakrájeného na kostky
250 gmascarpone
3 lžícevlašských ořechů
3 lžícelískových oříšků
1,5 lžícesekaných sušených meruněk
1 lžičkamedu
1/2 lžičkydrceného pepře
nádoba terina nebo jiná hlubší forma

Postup:

1. V míse vidličkou rozmačkáme 150 g mascarpone, přimícháme nahrubo podrcené ořechy, propláchnuté meruňky, pepř a med
2. V jiné misce zlehka smícháme plísňový sýr se zbytkem mascarpone tak, aby kostky zůstaly co nejvíce v celku
3. Formu vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přečnívala
4. Třetinu sýrové směsi rozprostřete na dno, další vrstvu vytvoříme ze směsi ořechů a na ni poklademe zbytek sýrové hmoty
5. Povrch naplněné teriny uhladíme a zakryjeme přečnívající fólií, necháme v lednici nejméně 1 hodinu tuhnout
6. Před podáváním terinu vyklopíme z nádoby, fólii odstraníme a nakrájíme na plátky, servírujeme například jako předkrm s pečivem.

Doporučení:

Jako přílohu k sýrové terině můžeme podávat například medovou omáčkou s ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy