REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarské vepřové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového masa pokladené plátky tvrdého sýra a drůbeží šunky, přeložené na půl, zajištěné jehlami na závitky, obalené a usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové řízky
4 kstenké plátky tvrdého sýra
2 ksplátky drůbeží šunky
2 ksvejce
2 lžícemléka
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Řízky rozklepeme do šířky, mírně osolíme, na každý položíme plátek tvrdého sýra a půl kolečka drůbeží šunky
2. Plátky masa přeložíme na půlky, okraje sklepneme a upevníme jehlami na závitky
3. Připravené kapsy obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vejci, ve strouhance, strouhanku na řízcích dobře přitiskneme, přebytečnou oklepeme
4. Smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 175 °C cca 6-7 minut.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy