REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarské bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvařených brambor, vajíčka, cibule a koření vytvarované placičky, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gvelkých moučných brambor
25 gmásla
25 mloleje
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté brambory dáme do osolené studené vody, přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme 10 minut, pak slijeme vodu, necháme je vychladit, oloupeme a nastrouháme nahrubo
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, orestujeme na rozehřátém oleji s máslem, vmícháme nastrouhané brambory, mletý pepř, sůl a vše opečeme
3. Do směsi vmícháme rozklepnuté vejce, vytvarujeme z ní placičky asi 5 cm široké, dáme na plech vyloženým pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy