REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svratecký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z Brněnska připravený z podušeného vepřového masa, vepřových jater a nudliček paprik na cibulovém základě, ochucený česnekem, majoránkou a dalším kořením.


Ingredience:
300 gvepřového masa
200 gjater
4 kscibule
4 ksstroužky česneku
2 ksmasité papriky
hladká mouka
mletá sladká peprika
mletý černý pepř
majoránka
kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Na rozpáleném oleji cibuli osmahneme, přidáme pokrájené maso, zprudka ho také orestujeme, aby se pěkně zatáhlo
3. Do hrnce nasypeme lžíci sladké mleté papriky, zamícháme ji spolu s cibulí a masem
4. Maso zalijeme teplou vodou, aby bylo úplně potopené, základ dochutíme pepřem, solí a kmínem, vše dusíme do poloměkka, tedy asi 90 minut
5. V této fázi do guláše přidáme na nudličky nakrájená játra a papriky zbavené jadřinců a vše dodusíme doměkka
6. Guláš dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, chvíli guláš provaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme bramboráčky nebo houskový knedlík či jen čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy