REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková na smetaně IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované maso podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka, podáváme se smetanovou omáčkou, zdobené šlehačkou, brusinkami a plátky citronu.


Ingredience:
800 gzadního hovězího
150 gkořenové zeleniny (mrkve, petržele, celeru)
50 gslaniny
4 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
1 kscibule
4 lžíceoleje
3 lžičkycukru
2 lžícehladké mouky
400 mlmasového vývaru
250 mlsmetany
šťáva z 1/2 citronu
sůl
Na ozdobení:
plátky citronu
šlehačka
brusinky

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, v hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme a vyndáme 2. Ve výpeku orestujeme očištěnou na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu i oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, maso vrátíme zpět, podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 60 minut) podle potřeby za občasného podlévání vývarem 3. Měkké maso nakrájíme na plátky, šťávu vydusíme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vývarem i smetanou, dobře provaříme, pak omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem
4. Na talíři plátky masa přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme lžičkou brusinek, kopečkem šlehačky a plátkem citronu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy