REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkový kečup

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Švestkový kečup se výborně hodí k sýrům, nebo ke grilovaným žebírkům.


Ingredience:
500 gčerstvých vypeckovaných švestek
30 ghnědého cukru
1/2 lžičkymleté skořice
1/4 lžičkyperníkového koření
50 mljablečného octa
50 mlvody
1 ksstroužek česneku
špetka kajanského pepře (dle chuti)

Postup:

1. Vodu smícháme s octem
2. Vypeckované švestky nakrájené na kousky zalijeme vodou s octem
3. Přidáme cukr, koření a rozmačkaný česnek
4. Přivedeme k varu a dusíme asi 20 minut až se švestky rozvaří
5. Směs rozmixujeme a propasírujeme přes sítko
6. Směs opět vrátíme na plotýnku, přivedeme k varu a ještě horkou plníme do čistých skleniček s uzávěrem
7. Naplněné skleničky necháme vychladnout dnem vzhůru.

Poznámka:

Tento recept je cca na dvě skleničky po 150 g.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy