REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková povidla II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výroba povidel podle receptu našich babiček.


Ingredience:
6 kgvyloupaných švestek
1 kgkrystalového cukru
1/8 locta

Postup:

1. Vše promícháme a necháme 24 hodin stát
2. Přivedeme směs do varu (ve smaltovaném hrnci!) a necháme 1 hodinu vařit
3. Pak stáhneme plamen a dovařujeme 6 hodin (neochutnáváme ani jinak nemícháme, nebo se nám povidla začnou připalovat!)
4. Ještě teplá povidla dáme do jednotlivých skleniček a uzavřeme víčky nebo zavážeme celofánem.

Doporučení:

Pokud budete chtít provést důkladnější sterilaci, pak povidla sterilujte 15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy