REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková omáčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá sladkokyselá omáčka s chutí a vůní po švestkách, vhodná jako příloha k uzenému, pečenému nebo grilovanému masu.


Ingredience:
250 gzralých, vypeckovaných švestek
2 lžícetřtinového curku
1 lžíceolivového oleje
300 mlhovězího vývaru
50 mlčerveného vína

Postup:

1. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku doměkka (dáme pozor, aby nechytila barvu)
2. Přidáme švestky nakrájené na menší klínky, cukr a pozvolna mícháme, až se cukr rozpustí
3. V této fázi přilijeme do omáčky víno a vývar a 15 minut vše povaříme do zhoustnutí
4. Omáčku servírujeme teplou!

Poznámka:

Recept na vývar najdete zde: Hovězí vývar (Conzommé – konzomé).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy