REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční jahodový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutný pečený korpus potřený máslovým krémem umíchaným s tvarohem, ozdobený jahodami a strouhanou čokoládou.


Ingredience:
Na těsto:
210 gpolohrubé mouky
180 gcukru
50 gmásla
20 gkakaa
6 ksvajíček
1 sáčekvanilkového cukru
tuk na vytření plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Na krém:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
125 gtvarohu
několik lžic mléka
Ostatní ingredience:
250-300 gjahod
strouhaná čokoláda

Postup:

1. Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru, z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr
2. Sníh promícháme se žloutky s cukrem, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec pozvolna, za stálého míchání, přikápneme rozpuštěné, prochladlé máslo
3. Kakao rozmícháme s malým množstvím horké vody a vmícháme do těsta
4. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, který předem vymažeme tukem a vysypáme moukou
5. Ve středně vyhřáté troubě korpus upečeme 6. Změklé máslo ušleháme spolu s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným množstvím mléka, připravíme si tak krém, který rozprostřeme na prochladlý korpus koláče
7. V této fázi na dezert poklademe omyté a dobře okapané jahody a povrch ještě posypeme strouhanou čokoládou
8. V lednici necháme koláč chvíli vychladit, pak ho nakrájíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy