REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušená celerová nať

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celer si i po usušení uchová své charakteristické aroma a chuť, vhodný, takto zpracovaný, je především do omáček a polévek.


Ingredience:
zelená, nepoškozená nať celeru
mlýnek
sklenice s uzávěrem

Postup:

Varianta A:
1. Zelenou nepoškozenou nať svážeme do menších svazečků
2. Pověsíme na vzdušné místo do polostínu a necháme důkladně usušit.

Varianta B:
1. Zelenou nať celeru zbavenou stonků rozložíme do sušičky na ovoce, nebo na plech v troubě
2 Sušíme při teplotě 50 °C.

Usušenou nať rozemeleme a uskladníme v dobře uzavíratelných skleničkách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy