REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka v chlebové krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V páře uvařená šunka, potřená medem a obalená chlebovou směsí, upečená dozlatova, podávaná s ochuceným červeným zelím.


Ingredience:
1000 gvepřové šunky v celku
500 gochuceného kysaného červeného zelí
2 lžícemedu
Na chlebovou krustu:
2 lžícemedu
1 lžícemásla
1 lžičkacitronové kůry
100-150 mlčerného piva
6-8 ksplátků světlého piva
2 kskuliček nového koření
2 kshřebíčků
50 gperníku
špetka mletého koření
sůl

Postup:

1. Šunku vložíme na pařák, který postavíme do kastrolu s vodou a přikryté vaříme v páře doměkka (asi 45 minut)
2. Nové koření i hřebíčky rozdrtíme, smícháme se špetkou mleté skořice, přidáme střídky chleba, perník a rozmixujeme na strouhanku
3. Strouhanku s kořením přendáme do mísy, přelijeme rozpuštěným máslem, zvlčíme pivem, spojíme medem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, lehce osolíme a vše promícháme
4. Uvařenou teplou šunku potřeme zbylým medem, povrch pokryjeme chlebovou směsí a šunku položíme na mřížku do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě nebo pod rozpáleným grilem, dokud se neupeče zlatá chlebová krusta
5. Nakrájíme na plátky a podáváme s červeným prohřátým zelím.

Doporučení:

Pokud neseženeme ochucené zelí, můžeme použít obyčejné, podušené na 1 lžíci sádla s 2 bobkovými listy a 1 lžíci červeného vinného octa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy