REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka s karí omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky šunky ohřáté v páře, přelité karí omáčkou a pokladené vařenými jablky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky šunky
250 gjablek
120 gmásla
60 ghusté smetany
40 ghladké mouky
1 lžičkakari koření
sůl

Postup:

1. Plátky šunky ohřejeme v páře
2. Třetinu povoleného másla utřeme s práškovým kari kořením a přidáme oloupaná a na silnější plátky nakrájená jablka
3. Jablka podusíme doměkka
4. Z druhé třetiny másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme smetanou, povaříme a nakonec ji prolisujeme přes plátno
5. Do omáčky přidáme šťávu s podušených jablek a poslední třetinu másla, dobře promícháme
6. Porce horké šunky poléváme omáčkou a zdobíme uvařenými jablky s karí.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy