REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský sýr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výroba domácího sýra.


Ingredience:
1 kgměkkého tvarohu
150 gmásla
3 ksvaječných žloutků
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkasladké červené papriky
1 lžícesoli

Postup:

1. Tvaroh rozdrtíme, posypeme solí, drceným kmínem a uložíme v nádobě s uzávěrem
2. Nádobu postavíme do teplejšího prostředí a necháme týden zesýrovatět
3. Po týdnu na mírném ohni sýr roztavíme s máslem
4. Ještě do horkého sýru vmícháme žloutky s červenou paprikou
5. Necháme vystydnout a pak uchováváme v sáčku v chladnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy