REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stlačené knedlíky Pressknödel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pressknödel chutnají skvěle s opečenou cibulkou a zelným salátem, červenou řepou nebo také ve vývaru. Recept z tradiční jihotyrolské kuchyně.


Ingredience:
Ingredience (na asi 8 knedlíků):
150 gna kostičky nakrájeného bílého pečiva
100 gna kostičky nakrájeného sýra Graukäse
100 mlmléka
2 ksvejce
1 polévková lžícemouky
máslo na opečení
voda
sůl

Postup:
  1. Na kostičky nakrájené pečivo smícháme se sýrem a moukou
  2. V mléce si rozšleháme vejce a sůl a smícháme se směsí
  3. Vypracujeme těsto a necháme jej chvíli odpočinout
  4. Mokrýma rukama vytvarujeme stejně velké knedlíky, které pak stlačíme
  5. Stlačené knedlíky opečeme na horkém másle z obou stran dohněda a poté vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, po 8 až 10 minutách jsou knedlíky připravené k podávání.
Doporučení:

Místo Graukäse lze použít i jakýkoliv kořeněný nebo kozí sýr, či Gorgonzolu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy