REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na tuku zprudka opečené podkovy štiky, předem pokapané citronovou šťávou a ochucené kmínem, pepřem a solí, servírované pokladené bylinkovým máslem.


Ingredience:
1 ksmenší štiky
kmín
olej
sůl
Na bylinkové máslo:
100 gzměklého másla
12 gkoření na bylinkové máslo
1 lžícenasekané pažitky

Postup:

1. Štiku připravenou pro tepelné zpracování nakrájíme na podkovy, ty osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kmínem, necháme chvíli odležet
2. Podkovy zprudka opečeme na pánvi na oleji, pěkně z obou stran
3. Ihned po vyndání z pánve rybu servírujeme spolu s bylinkovým máslem a vhodnou přílohou.

Příprava bylinkového másla:
1. Povolené máslo promícháme s kořením
2. Přidáme nasekanou pažitku, důkladně promícháme
3. Vytvoříme váleček, ten zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy