REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na žampionech a slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikované filety ze štiky zprudka opečené na másle, servírované s podušenými žampióny ve výpeku po štice.


Ingredience:
1 ksštika velká 1,5-2 kg
100 gžampionů
100 gslaniny
máslo (přepuštěné)
čtyřbarevný pepř
petrželka
kmín
sůl

Postup:

1. Vykuchanou očištěnou štiku rozporcujeme na filety
2. Do připravených filetů uděláme zářezy po 2 cm, do zářezů vložíme proužky slaniny
3. Filety osolíme, okmínujeme, pak zprudka opečeme na másle do zlatova z obou stran
4. Do šťávy po opečení přidáme plátky žampionů a lžíci nasekané petrželky, podusíme do měkka, osolíme
5. Filety položíme na talíře, ozdobíme dušenými žampiony, posypeme čtyřbarevným pepřem a podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy