REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šterc

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý pokrm ze Šumavy se podle tohoto staročeského rceptu připravuje jen z brambor a krupice. Krupice se někdy nahrazovala hrubou moukou. Šterc se těsně před podáním mastil máslem, nebo přelil osmaženou cibulkou opečenou na rpzpuštěné slanině.


Ingredience:
500 gbrambor
6 lžickrupice
slanina
sádlo
cibule
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme do měkka (nejlepší je je uvařit den předem!)
2. V teflonové pánvi opražíme na sucho krupici, k upražené krupici vyklopíme uvařené, slité brambory (bez vody) a vidličkou brambory roztíráme, aby se spojily s krupicí, nesmí se nám přichytit k pánvi, stále mícháme, vzniknou malé hrudky obalené krupicí
3. Pokrm přendáme na talíře, přelije na sádle rozpuštěnou slaninou, doplníme osmaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy