REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky steaku z hovězí svíčkové nebo roštěné servírované spolu se salátem z povařené červené řepy, zelených výhonků chřestu, rukoly a křepelčích vajíček.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 x 200 gsteak z hovězí svíčkové nebo roštěné
2 lžícečerstvě drcený pepř (více druhů)
oleje na restování
snítka tymiánu
sůl
Křenový dresink:
1 lžícejemně strouhaného křenu
1 lžícesmetany
3 lžíceTatarské omáčky Hellmann´s
šťáva z jednoho a půl citronu
špetka cukru
Na salát:
12 kszelených výhonků chřestu
6 kskřepelčích vajíček (možno nahradit 2 slepičími vejci)
4 ksmalé uvařené červené řepy
200 grukoly
kůra z jednoho a půl citronu

Postup:

1. Bifteky mírně osolíme, hojně posypeme drceným pepřem, dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi, vložíme bifteky a zprudka opečeme z jedné strany – do světle hněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme
2. Celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečeme cca 8 minut, biftek vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájíme na tenké plátky
3. Všechny suroviny na křenový dresink smícháme dohromady
4. Chřest povaříme 2 minuty v lehce osolené vodě, křepelčí vejce uvaříme natvrdo – 5 minut a oloupeme
5. Na talíře naaranžujeme plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky, pokapeme křenovým dresinkem a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.

Doporučení:

Mimo sezónu chřestu lze čerstvý chřest nahradit chřestem zavařeným.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy