REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak ze žraloka se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Restované žraločí podkovy se směsí dušených žampionů, plátků celeru a jarní cibulkou. Zdobený čtyřbarevným pepřem a lístky rukoly.


Ingredience:
2 kspodkovy žraloka (po 200 g)
2 ksjarní cibulky
1 ksceleru (malý)
1 dlbílého vína
150 gžampionů
čtyřbarevný pepř
citronová šťáva
lístky rukoly
máslo
olej
sůl

Postup:

1. Podkovy žraloka pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
2. V pánvi rozpálíme olej a podkovy nejprve zprudka opečeme z každé strany 30 sekund, ztlumíme oheň a pečeme z každé strany 3-4 minuty, aby se maso propeklo i uvnitř
3. Opečené podkovy dáme stranou na teplé místo.
4. Olej slijeme, do pánve přidáme máslo, nakrájenou jarní cibulku i s natí, plátky žampionů, plátky celeru, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme do měkka, až se část vydušené šťávy odpaří
5. Podkovy žraloka vložíme na talíře, posypeme čtyřbarevným pepřem, ozdobíme lístky rukoly, přidáme podušenou směs a podáváme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy