REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťavnatá krkovička zapečená v marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krkovice potřené česnekem, osolené, pokladené na plech, přelité pikantní marinádou, obložené cibulí, marinované, pak upečené ve středně vyhřáté troubě doměkka.


Ingredience:
8 ksplátků vepřové krkovičky
10-12 ksstroužků česneku
2 ksvelké cibule
sůl
Na marinádu:
10 lžicpikantního kečupu (nemusí být pikantní)
4 lžícesójové omáčky
4 lžíceoleje
1 lžícečervené mleté papriky
1 lžícemedu
1 lžičkamletého pepře

Postup:

1. Krkovičku naklepeme, osolíme a prolisovaným česnekem potřeme z obou stran, plátky klademe na olejem vymazaný plech
2. Cibuli nařežeme na hrubší plátky a posypeme jí maso
3. V misce dobře vymícháme marinádu na maso, marinádou pak přelijeme maso na plechu, takto můžeme nechat marinovat přes noc, nebo ho hned dát péct
4. Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny při teplotě tak 170-180 °C, podlévat vodou nemusíme, ale jeden pohár na zvětšení množství šťávy neuškodí.

Doporučení:

Podáváme například s bramborovou kaší, hranolky, kroketami, rýží apod.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy