REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová šťáva pro naše nejmenší.


Ingredience:
200 grajčat
vařící voda
mixér nebo jemné plátýnko

Postup:

1. Čerstvá rajčata důkladně umyjeme, spaříme vařící vodou a zbavíme slupky
2. Rajčata pak rozkrojíme nerezovým nožem na menší části, mixujeme nebo vložíme do plátýnka, rozmačkáme a pak vytlačíme
3. K jiným šťávám ji můžeme přidat asi 10 %.

Doporučení:

– Ovocné i zeleninové šťávy mixujeme nebo lisujeme skleněnými nebo nerezovými tlačítky nebo řídkým, vypraným, neškrobeným plátýnkem. Před lisováním vždy ovoce nebo zeleninu opláchneme vřelou vodou. Šťávu připravujeme krátce před podáváním a jen v takovém množství, kolik jí dítě najednou spotřebuje. Nejvýše ji můžeme nechat uschovanou v uzavřené skleněné nádobě v temnu a chladnu na druhé krmení, nikdy však déle. Pomerančovou šťávu přidáme těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy