REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z pečeně, náhražková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Při úpravě některých pokrmů, zejména vaječných omelet plněných zeleninou a houbami, plněných zelenin, těstovin apod., potřebujeme k zvýšení jejich chuti a také na polití šťávu z pečeně. Jelikož se nedá vždy péci maso jenom proto, abychom získali potřebnou šťávu, připravíme si náhražkovou šťávu z různých odřezků masa apod.


Ingredience:
Rozpis na 0,4 litru šťávy:
1,5 lvývaru z kostí (zeleniny) popřípadě vody
500 ghovězích, vepřových, telecích kostí
250 gmasa (odřezků)
150 gzeleniny (mrkev, petržel, celer)
60 gsádla
50 gcibule
4 kszrnek nového koření
4 kszrnek pepře
kousek kůže ze slaniny
trochu tymiánu
bobkový list
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme sádlo, přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, nadrobno rozsekané kosti, pokrájené odřezky z masa, kůži ze slaniny a pražíme za stálého míchání a občasného podlévání vývarem nebo vodou do hněda
2. Potom vše za občasného podlévání a míchání dusíme ještě 1,5 hodiny
3. Nakonec přilijeme zbylý vývar, ještě trochu zavaříme, osolíme a procedíme
4. Z povrchu procezené šťávy odstraníme mastnotu a šťávy přírodní nebo zahuštěné používáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy