REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťáva z mrkve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová šťáva, tentokrát z mrkve.


Ingredience:
200 gmrkve
vařící voda
struhadlo
mixér nebo jemné plátýnko

Postup:

1. Mladé, čerstvé mrkve odrhneme kartáčkem, spaříme vařící vodou
2. Nastrouháme na struhadle a šťávu prolisujeme jemným plátýnkem nebo ušleháme na mixéru
3. Může se přidávat do všech ovocných šťáv.

Doporučení:

– Ovocné i zeleninové šťávy mixujeme nebo lisujeme skleněnými nebo nerezovými tlačítky nebo řídkým, vypraným, neškrobeným plátýnkem. Před lisováním vždy ovoce nebo zeleninu opláchneme vřelou vodou. Šťávu připravujeme krátce před podáváním a jen v takovém množství, kolik jí dítě najednou spotřebuje. Nejvýše ji můžeme nechat uschovanou v uzavřené skleněné nádobě v temnu a chladnu na druhé krmení, nikdy však déle. Pomerančovou šťávu přidáme těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy