REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská zelňačka s koprem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na hustou zelňačku s lehce nakyslou chutí.


Ingredience:
Rozpis tak pro 6 osob:
500 gkysaného zelí
200 gřapíkatého celeru
200 gbrambor
200 gředkve vodnice
100 gcibule
1,5 lhovězího vývaru
3 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
několik snítek kopru
několik kuliček nového koření
pár kuliček celého černého pepře
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané a důkladně omyté brambory pokrájíme na širší hranolky, vložíme je do horkého vývaru a 10 minut povaříme
2. Kysané zelí pokrájíme, je-li příliš slané a kyselé, propláchneme ho, vložíme do vroucího vývaru a dál vaříme společně s brambory
3. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a zesklovatíme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky nakrájenou ředkev vodnici a řapíkatý celer a vše společně opékáme asi 3 minuty
4. Poprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání vlijeme do vroucího vývaru
5. Polévku ještě osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vše vaříme doměkka
6. Hotovou polévku sundáme ze zdroje tepla, podle chuti dosolíme, okořeníme čerstvě namletým pepřem, nadrobno posekaným česnekem a ozdobíme několika snítky čerstvého kopru.

Doporučení:

Připravenou polévku podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy